Зібрали врожай яблук, винограду чи інших фруктів, овочів?
Це чудовий привід зробити смачний та корисний, а головне – натуральний сік без консервантів. Ні для кого не секрет, що натуральних компонентів з кожним роком стає менше в соках на полицях магазинів, зате все більше підсилювачів смаку, запаху, більше цукру.
Найкраще рішення - витратити гроші не на періодичні покупки "красивого хімічного зілля", а відкласти їх на покупку якіного подрібнювача овочів/фруктів та преса для віджиму натурального домашнього соку.
Побутові преси для віджиму соку відрізняються в першу чергу за типом формування притискного зусилля - гвинтові преси, преси з механічним або гідравлічним домкратом, гідравлічні преси.
Розглянемо їх докладніше:
гвинтовий прес буде найдешевшим варіантом. Принцип дії простий - притискний гвинт при його обертанні рухає поршень, який здавлює мішок з продуктом. Ці преси підходять для невеликих обсягів, оскільки притискне зусилля залежить від сили, з якою ви затягуєте рукоять гвинта. відсоток віджиму соку гвинтових пресів зазвичай становить 70-80% віл маси вихідного продукту. Також ці преса вимагають дуже хорошої фіксації рами преса до столу. При виборі гвинтового преса слід звернути увагу на конструкцію рами – вона має бути досить міцною. Побутові гвинтові преси можуть мати завантажувальний кошик від 10 до 25 літрів.
- Преса для віджиму соку домкратного типу створюють набагато більше притискне зусилля, ніж гвинтові преса - аж до кількох тонн. Продуктивність цих пресів вище, відсоток віджиму досягає 80-90% від маси вихідного продукту. У зв'язку з тим, що вам не доводиться докладати такого великого зусилля, як у гвинтових пресах, вони не такі вимогливі до кріплення рами до столу. При виборі гідравлічного преса дуже важливо звернути увагу на міцність рами преса - рама повинна мати дуже жорстку конструкцію, елементи кріплення рами і вузлів преса повинні мати великий запас по міцності. При використанні гідравлічних пресів кустарного виробництва або пресів, що мають дефекти, можливе його руйнування, що може призвести до травм.
- Гідравлічні преси для соку забезпечують найбільшу продуктивність і максимальний ступінь віджиму. Принцип роботи гідравлічного преса суттєво відрізняється від пресів гвинтового та домкратного типу. У цих пресах на мішок із продуктом тисне не поршень, а гумова груша яка розміщена по центру кошика. З одного боку груша має клапан для виходу повітря, а з іншого в неї подається вода з центрального водопроводу. Груша при наповненні водою розширюється та притискає мішок із продуктом до стінок кошика. Продуктивність гідравлічних пресів вражає - сік із преса тече "як із крана". При використанні гідравлічного преса вам не доводиться докладати зусиль, тому можна переробити великі обсяги продукту за найкоротший термін.
Преса всіх вищезгаданих типів можуть мати кошик або з нержавіючої сталі або дерева (зазвичай застосовують дуб або інші тверді породи). Дерево - це найекологічніший матеріал, але преса з дерев'яним кошиком дорожчі. Використання нержавіючої сталі за екологічністю практично не поступається "дерев'яним виробам", при цьому їхня вартість помітно нижча.
Купити прес для соку з доставкою по Україні у нашому магазині дуже просто, адже у нас представлені преса всіх типів, усіх вітчизняних виробників. Якщо ви ще ние визначились який прес вибрати, то телефонуйте нам, наші менеджери допоможуть Вам вибрати підходящу модель.
- Бренди пресів Вілен Діоніс ЛАН Хлібпром
- Преса за типом Гвинтові преси Домкратні преси ГІдравлічні преси
- Матеріал пресу Дубові преси Нержавійка. Стінка кошика 1 мм Нержавійка. Стінка кошика 1,2 мм Нержавійка. Стінка кошика 1,7 мм
- Преса за об'ємом Преси для соку на 10л Преси для соку на 15л Преси для соку на 20л Преси для соку на 24л Преси для соку на 25л